2019-09-15
餐廳設計走工業風,仲有幾個大筒釀啤酒,好有澳洲酒廠感覺。內裡空間幾大,唔知係咪正正哩個原因,入到冷氣都好似唔係幾夠咁🙄開始就嗌左杯非啤酒飲品,估唔到喺澳洲之外,我可以再一次飲返lemon, lime & bitters😭好感動呀,咁多年以黎終於飲得返哩種味!哩杯係澳洲先會飲到既飲品,有檸檬、青檸、lemonade,如果鍾意飲酒,加vodka都會係唔錯既選擇😋第一道菜係青口,味道偏咸,青口肉質普通,如果用澳洲藍青口煮,效果應該會更好。反而比較欣賞伴碟嘅麵包,竟然係蒜蓉麵包,算係有d心思。另一道菜係pork belly sandwiches,係燒過嘅五花腩做三文治,肉質偏乾,食到個口有d攰。薯條做伴菜,有茄汁同松露醬提供,薯條係薯仔切出黎整成(仲有皮),不過煮出黎個效果一d都唔脆,直頭叫淋,有d失望😑啤酒方面,偷飲左男朋友果杯幾啖,本身我就只係鍾意飲甜酒,佢果杯店員聲稱已經係全場偏甜既,但係我覺得Hoegaarden好飲過佢,所以都無再嗌啤酒(去啤酒餐廳唔飲啤酒,原諒我太有性格😂)
Lemon, lime & bitters
Pork belly sandwiches
View previous comments ()