2020-05-03
Pull Pork Cheese Bagel 🥯 ($88)Bagel 有原味, 芝士味同埋芝麻味三個選擇, 我地揀左芝士味🧀 Bagel 分開左兩邊, 一邊擺左大量既青蘋果絲🍏 另一邊就擺pull pork同埋兩埋芝士脆脆🤤 另外仲配有大量既沙律🥗 啲青蘋果絲令到成個bagel 好fresh, 啲pull pork 份量多, 但係唔會有油膩感, bagel 更鬆脆既話會更好😌French Omelette Brioche🍞🍳($92)呢個組合令到我諗起coffee alley 既果個三文治🥪 蛋包住啲免治豬肉🐷, 黃紅波椒, 羽衣甘藍, 車里茄, 煙肉同埋意大利芝士🧀 omelette 切開左三份, 同兩塊布里歐麵包串埋左一齊, 感覺好震撼🤩 麵包烤到脆卜卜, 夾埋個omelette 一齊食口感好豐富🤤 另外同樣地配搭左大量既沙律🥗菠菜蝦肉卷🍝($98)呢道菜唔只睇得味道仲唔錯添🤩 淨係睇都已經流曬口水, 其實佢係一個好似千層麵既意粉, 意粉皮包住菠菜, 蝦肉🦐 磨菇, 洋蔥🧅同埋車打芝士🧀 睇呢個配搭好似會好漏咁, 但係其實食落一啲麵唔會漏而且會食唔停口, 佢既醬用蕃茄汁再加埋唔同
菠菜蝦肉卷🍝($98)
呢道菜唔只睇得味道仲唔錯添🤩 淨係睇都已經流曬口水, 其實佢係一個好似千層麵既意粉, 意粉皮包住菠菜, 蝦肉🦐 磨菇, 洋蔥🧅同埋車打芝士🧀 睇呢個配搭好似會好漏咁, 但係其實食落一啲麵唔會漏而且會食唔停口, 佢既醬用蕃茄汁再加埋唔同既香料混合而成, 所以味道幾特別, 呢個我覺得值得一試
Icefire Apple Pie🍎🥧($72)
呢個甜品係呢間餐廳既招牌, 所以咁難得黎到點都要試下佢👍🏽 甜品既造型完全係igable📸 呢個Apple pie絕對係真材實料, 酥皮既上面舖滿左一塊塊既蘋果再用玉桂粉調味🍎 食Apple pie 又點少得雪呢🍦 熱辣辣既蘋果批配凍冰冰既雪糕真係好正😌 其實我覺得棉花糖係呢個甜品既味道上冇咩大作用, 絕純係令到成個甜品更美觀
飲品方面餐廳以cheese latte ($45) 最為出名, 不過味道同想像中唔同, cheese 味唔夠濃而且仲有少少苦味😔
餐廳既食物質素整體上唔錯, 而且配搭同味道郁有新鮮感, 所以黎開大圍既朋友可以黎試下