2024-03-10 47 views
今日同阿仔去旺角人氣爆燈💡嘅安平燒肉度食,佢地一共有4️⃣個餐可以選擇,我地揀咗最貴嘅澳洲M5和牛🐃吃到飽,都只係$418,真心唔算貴🥰。餐廳座位闊落,所以坐得非常舒服😍,我地嘅套餐每人會贈送嚴選牛舌芯2️⃣條,牛舌芯👅嫩滑無筋,煙韌彈牙,燒過後非常好食😋,可惜呢款牛舌芯係冇得任食嘅,散叫就要68蚊/3️⃣條。正所謂貴精不貴多,我地叫最貴嘅餐當然主攻個餐獨有嘅3️⃣款牛肉啦---澳洲M5和牛、安格斯牛小排同埋嚴選裙邊牛柳。澳洲M5和牛 - 油花平衡得宜,肉味香濃😋。安格斯牛小排 - 油花平均,肉質軟嫩,口感極佳😍。嚴選裙邊牛柳 - 牛味香濃,口感軟嫩帶有嚼勁🥰。3️⃣款牛肉都好高質,我和阿仔都叫咗好多round😍。阿仔一向鍾意食牛舌👅,分別叫咗普通同埋黑椒洋蔥🧅,原來其實都係一樣,因為黑椒洋蔥另上,我地一致認為加咗黑椒洋蔥會更加好味😋。另外,我地都叫咗個套餐獨有嘅3️⃣款海鮮,烤帆立貝、爽彈虎蝦、烤魚干。帆立貝和生蠔🦪,全部都大大粒,完全無腥臭味🥰;虎蝦🦐大大隻而且好新鮮,蝦肉🦐爽口彈牙;魚乾🐡燒烤後,口感煙韌,咬落鮮甜,越食越香🥰,食唔停口😋!飲品🥤除咗出面飲品櫃之外,仲有其他特飲🧋,好似檸檬紅茶、百香果綠

澳洲M5和牛 - 油花平衡得宜,肉味香濃😋。
安格斯牛小排 - 油花平均,肉質軟嫩,口感極佳😍。
嚴選裙邊牛柳 - 牛味香濃,口感軟嫩帶有嚼勁🥰。

3️⃣款牛肉都好高質,我和阿仔都叫咗好多round😍。

飲品🥤除咗出面飲品櫃之外,仲有其他特飲🧋,好似檸檬紅茶、百香果綠茶、紅火龍果冰茶,全部都可以選擇甜度,多冰少冰👍。

最後甜品可以選擇Häagen-Dazs雪糕🍨或者仙草芋圓,芋圓有超多花生🥜,放係匙羹度另上,方便一些對花生🥜有敏感嘅人,非常貼心🫶。

總括而言,價錢大眾化,牛肉質素高,服務貼心;建議大家可以先訂定位或者早少少去,因為當日大約7點半,目測已經坐滿咗9成人。

2024-02-28
$450 (Dinner)