2018-12-19
上個星期日去左新城市行街 諗住順便食埋晚飯先返屋企 由於同行朋友想食西餐 所以我地就揀左間睇落比較坐得舒服嘅餐廳***一入到去我就已經俾佢個澳洲M5和牛肉眼扒嘅menu吸引左🥩🥩估唔到係沙田都可以食到高質嘅和牛 牛嘅油脂分佈較為均勻 由於靠近胸部嘅肋肌 所以簡單嘅烹調就已經可以突岀到肉質嘅鮮嫩 揀左剛剛五成熟呢個決定真係冇錯 因為呢個時候係最柔軟同最多汁 亦係最能食到和牛本身濃郁嘅肉味 除左有塊和牛肉眼扒之外 仲有少少嘅薯蓉同薯菜 飲埋個蘑菇忌廉湯同餐飲 食埋個餐包就啱啱好***另外朋友就叫咗個龍蝦蘆筍配意大利寬面 龍蝦都有差唔多一隻手掌咁大都算多肉 有少少嘅芝士味 睇落唔係好大份 因為朋友想飲焗龍蝦忌廉酥皮湯 所以就加咗$68配埋個餐湯同麵包 麵包鬆軟真係好好食 仲有雪糕甜品同餐飲***由於冇限時 我同朋友都覺得坐得幾舒服可以慢慢傾計 之後仲見到有人生日可以散叫一件cake 所以我地都叫左一件cheese cake同一件千層蛋糕 芝士味濃郁 餅底又厚實👍🏻👍🏻