2024-07-26
今日經過,見到佢既鋪面有幾張米芝蓮既證書,就一試下啦!原來佢地由澳門開過黎既,佢地用傳統既竹昇麵,用全蛋去做,唔用機械做,就試下佢既分別先!職員的服務非常好,詳細介紹各種食物同特色;餐牌份量設計都好貼心,可以選擇半份或全份。對於我呢啲眼大肚窄、咩都想試既人來說,點半份就不會因為一份食物而吃得太飽,咁樣可以嘗試更多的菜色。見佢既豬扒包同蝦子撈麵都好似幾好食,但我一個又食唔晒,唯有揀一樣啦最後我揀左牛筋蝦子撈粗麵,加$18要左一個籠仔巨魚旦,同埋樽仔奶茶!黎到既時候賣相幾好,牛筋有三大舊,有幾條菜心,面頭鋪滿蝦子。佢既其中一個賣點係佢既麵質,話唔係機械做既!試一口,真係發覺同出面完全唔同,佢既麵質好有咬口,有彈性,有蛋香味,真係幾好食呀!溝埋啲蝦子一齊食,真係會一啖一啖繼續食架!至於牛筋方面,炆得好淋,但又有果種GEL 既感覺!!而籠仔巨魚旦,味道可以啦,好彈牙!而佢既樽仔奶茶,好好味,唔會好甜,而且仲有淡淡既伯爵茶味!下次經過都會一試!評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5整體味道指數:😋😋😋😋/5性價比:💰💰💰💰/5環境:❤️❤️❤️/5服務:✅✅✅✅/5
而籠仔巨魚旦,味道可以啦,好彈牙!
而佢既樽仔奶茶,好好味,唔會好甜,而且仲有淡淡既伯爵茶味!
下次經過都會一試!
評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5
整體味道指數:😋😋😋😋/5