個人覺得超高質o既日式壽司卷物外賣店,開o係灣仔舊區面朝VTC 正門,唔使問都知實有好多學生幫襯啦~ 鋪頭唔大間,不過都有少量bar 檯式堂食座位。好多o野食d 名都set 到幾搞笑,咩「芒果戀上雞」、「知我咩料」、「是但求其冷麵」之類~ 面對住咁多款以各式魚生刺身、軟殼蟹、牛油果同芝士等等配料組合o既卷物,真係會有選擇困難症,好似樣樣都好正咁,好想食……嘴刁o既我最後決定試呢個「魚全部都係魚」($69)。實物令人surprised,上面o既吞拿魚拖羅蓉激大pat,先聲奪人令人口水直流~ 佢口感肥美creamy,呢個價錢絕對超值!d 拖羅面頭除o左蟹子仲瀋o左d 「脆趣」,食落感覺似係蒜粒,而舊飯裡面o既當然係嫩滑o既三文魚。夾起一舊卷物,上面蘸滿厚厚o既一層拖羅,再一啖擺入口,感受佢慢慢o係口中融化,簡直係高級o既享受,你唔會想像到佢只係一間外賣小店o既出品。間鋪有得好似burger 店咁,加錢轉做set。加$15-20,就可配炸雞或者薯條等等,同埋有埋沙律同drinks,無理由唔叫埋。我覺得另一個CP 值高o既位係,炸雞反而係最平只需加$15,一般餐廳都唔會咁樣做……「先生炸雞」有

食物
魚全部都係魚 ($69)

魚全部都係魚
魚全部都係魚

間鋪有得好似burger 店咁,加錢轉做set。加$15-20,就可配炸雞或者薯條等等,同埋有埋沙律同drinks,無理由唔叫埋。我覺得另一個CP 值高o既位係,炸雞反而係最平只需加$15,一般餐廳都唔會咁樣做……「先生炸雞」有四粒,都好大粒下,淋上o左隻黃色有籽o既芥末醬,也很好吃~
先生炸雞 (連汽水沙律加$15)
先生炸雞
日式沙律
汽水
$80 (Tea)
食物
魚全部都係魚 ($69)
先生炸雞 (連汽水沙律加$15)