2024-11-08
銅鑼灣🚇呢間樓上西餐廳 Savor Kitchen 依家只需要激抵價💰每位$298就可以食到勁高質嘅西餐🍽️,材料新鮮擺盤又靚,入面地方闊落又舒適😊,真係十分之吸引!本灣章紅生魚薄片🐟,用咗檸檬皮、九層塔、英茜油、🇮🇹意大利白醋同埋初榨橄欖油去製作嘅醬汁💧配埋一齊食,酸甜清新好開胃🤤。手拆🦀藍蟹肉多士上面有超多嘅蟹肉,😍蟹肉內混合咗法蔥、檸檬🍋、初榨橄欖油同埋龍蝦🦞蛋黃醬,加上超鬆脆嘅多士🍞,勁啱我口味。白酒🥂煮活蜆意粉入面有蒜、🌶️紅辣椒、意大利青瓜🥒同埋洋蔥🧅,入口微辣鮮味,😋蜆肉飽滿好滋味。炭燒🔥三黃雞胸青醬長通粉幾有驚喜🤩,雞胸肉又香又滑,🐓冇乜脂肪感覺嘅健康,💦醬汁混合咗菠菜、青醬同埋少少藍芝士🧀提味,令到味道幾有層次感🥰。炭燒西冷🥩十分之高質,香滑得來又有🐂牛味,配上忌廉黑椒汁就多一重惹味😆,另外薯蓉亦都好香滑🥔,而且份量啱啱好唔會太過飽👍。香煎🐟三文魚柳擺盤勁吸引,👏三文魚皮超鬆脆,入面肉質好軟滑🤤,醬汁入面有法蔥、🍋檸檬果茸同埋西洋菜汁,食落酸甜鮮香😍味道喺口腔內大爆發💥,正呀!甜品係勁高質嘅🇮🇹意大利芝士蛋糕,🍰味道濃郁香甜,入口即溶😋,極之回味!