2015-05-08
原本被人哋post嘅相片吸引住,一心來試下,點知換嚟激鬼氣。首先原本想訂尖沙咀分店,但打咗成日電話都冇人接聽,唔知係咪唔想做生意,於是改訂銅鑼灣分店。電話訂枱平平無奇,但到步坐低就出事。等人期間多口問句有冇分時段,個侍應唔知道要去問,得返嚟個答案係 ... "你哋得個半鐘咋" what !! 晚飯仲要係燒烤得個半鐘,去打杖嗎??但隔離枱又有人問同樣問題,佢哋答兩個鐘,到底個半鐘定兩個鐘?還是仍有第三個答案?冇理佢,等齊人就落單。。。"呢樣係咪燒烤架?" "唔知喎,等我問問先" "呢樣有幾辣呀?" "唔知喎,等我問問先"。。。十問九唔知之餘仲咋睇唔到我哋 只係一味推我哋叫套餐,最後還是堅持散叫。坐低後一碟碟的伴菜即時端上。慕隻醬油蟹之名而來,當然一定會叫。蟹殼身比較淋,一咮就咮到蟹肉出嚟。最正是加飯入蟹蓋撈埋蟹羔一齊食~~唔知係咪驚我哋唔夠時間燒,上枱時已經燒好了,也罷,反正條魚又大又厚肉,唔乾幾好味豆腐湯落單時個侍應話幾辣,但入口另一回事,辣呢樣嘢好抽象~~無語!豬皮一碟有四塊,未食過即管試下,豬皮本身冇乜味,好有o趙頭!五花腩肉本身冇加味,所以燒完都係冇味,靠晒豆板醬。反而呢個蒜味
冇理佢,等齊人就落單。。。"呢樣係咪燒烤架?" "唔知喎,等我問問先" "呢樣有幾辣呀?" "唔知喎,等我問問先"。。。十問九唔知之餘仲咋睇唔到我哋 只係一味推我哋叫套餐,最後還是堅持散叫。 坐低後一碟碟的伴菜即時端上。
還有個海鮮豆腐湯,所謂海鮮其實得兩三粒蜆仔。。。唉! 食得一個鐘多啲,個肥 侍應(看似係主管級)就攞張單嚟問我哋仲叫唔叫嘢食,唔叫就埋單先。當堂火都嚟,枱面嘅嘢都未食完,兼且仲未燒添,埋單??咁點呀,打包嗎??
個肥侍應話有好多人排緊隊等位,所以要清返張枱出嚟。但眼見門外冇人等緊位,人呢??咁猛??,另外隔離仲有吉枱噃,點解還迫我哋埋單趕我哋走!!!
我哋同佢理論,個肥侍應無言以對,就一手塞張單畀另一個女侍應,"你同佢哋埋單啦" 咁就走咗去。個女侍應都好冇耐但仍有禮貌地叫我哋埋單,我哋仍然係堅持唔埋住,個女侍應不敵後又走咗。
本來還想試下佢哋嘅甜品,但一輪爭論之後冇晒心情食。
Other Info. :
食完走到落街見到先前個女侍應喺街派傳單,唔知係咪叫我哋埋單不成被肥主管點去企街。