2025-01-08
成間餐廳所有嘢都好夢幻,待應友善、食物好食有心機。✦ 半殼紐西蘭新鮮青口有白酒、冬蔭功、忌廉、辣番茄味選擇,我今次揀咗白酒。青口新鮮肥美、鮮甜多汁,大大隻、啖啖肉。 ✦ 脆皮豬手配阿根廷奇米丘里醬份量好大好多,而且外脆內嫩,烤得啱啱好。醬汁亦好惹味。另外豬手係pre切好,好方便。 ✦ 法式龍蝦汁意大利飯伴烤龍蝦尾 意大利飯軟硬適中,口感煙韌,每啖都掛住龍蝦汁。驚喜係入面夾雜幾款芝士、蝦、魷魚、三文魚等等嘅配料,啖啖新鮮,層次豐富。 ✦ One Thousand & One Night 是晚VIP(!) Sake, Passion Fruit, Earl Grey配搭,甜甜酸酸,好飲。更 加 重 要 嘅 係 cocktail上嘅方式,點點火光仿如星星,加埋神燈煙霧迷漫,超夢幻。 每樣嘢都做到101分嘅餐廳,真係好正。
✦ 半殼紐西蘭新鮮青口
✦ 脆皮豬手配阿根廷奇米丘里醬
✦ 法式龍蝦汁意大利飯伴烤龍蝦尾
✦ One Thousand & One Night
每樣嘢都做到101分嘅餐廳,真係好正。