2019-09-16 1206 views
C.O.V.A.一聽到呢個名就諗起精緻嘅朱古力甜品,為咗減肥已經好耐冇食,最近工作好忙,今日心血來潮,行過尖沙咀店就買一個朱古力mousse cake 放肆一下!首先要講一個唔好處,就係雖然包裝好細緻,但係外面層膠實在痴得太實,摵開嘅時候破壞左蛋糕嘅美感。不過對我來講味道更實際!平時我唔會買紅莓蛋糕食,因為我好怕佢嗰陣酸酸嘅味道,但係今次呢件蛋糕,濃厚嘅朱古力正好中和苺嘅酸味蛋糕細細但已經充滿極豐富嘅層次,面頭鋪左紅苺、藍莓、士多啤梨等等,緊貼住係一層濃厚嘅朱古力醬,中間有一層幼滑嘅mousse,再經過一層海綿蛋糕先到餅底。小小一匙羹已經品嚐到多重滋味,食完真係非常滿足,叉滿電又可以繼續工作!!

2019-09-15
TakeAway