2023-06-16
次次經過觀塘都幾想上嚟試吓番茄18,今日終於有機會一試真身😻😻😻仲要早餐都未食,但係時間已經差唔多下午茶,餓到飛起😵💫超吸睛嘅大大張poster,傳統港式風味design👍🏻餐廳入邊有好多打卡位,包括充滿特色嘅霓虹燈招牌同埋傳統港式招牌,好似返返去7、80年代嘅香港咁!呢次我哋試咗佢地嘅午餐,肉燥雞扒飯同花膠雞湯泡飯(白飯另上)同埋招牌瑞士雞翼唔係講笑,佢哋嘅雞扒真係好大塊,同一個成人手掌差唔多!😍上面嘅肉鬆甜甜地,三個夾埋一齊食好夾,鹹香豐富。其實店入面嘅staff,好快手,我哋落完單好快就上菜,上完瑞士雞翼,我哋覺得好似隔離個炸雞翼都好吸引,所以最後決定叫埋!不負眾望,上枱賣相真係好吸引!再配埋長身招牌嘅綠色白色格仔磚,影相打卡真係一流😼招牌瑞士雞翼,個汁超濃厚,完全掛晒喺個雞翼上面,甜甜地,仲要一咬就骨肉分離,好淋身同入味🤓炸雞翼就好香口,仲要炸得啱啱好,一啲都唔油膩!超級推介👍🏻花膠雞湯泡飯,餐廳好貼心咁樣俾你揀米線定係飯,白飯仲可以特登選擇另上,真係好貼心💕個湯入邊有好多件雞,超級足料!仲有大大件花膠,簡直係美容養顏之選🧚🏻絕對encore最後,見到隔籬枱叫咗呢個蔥花叉燒蛋
超吸睛嘅大大張poster,傳統港式風味design👍🏻
最後,見到隔籬枱叫咗呢個蔥花叉燒蛋治,賣相超級吸引,所以決定叫埋試吓,仲揀咗烘底。橫切面超級厚實同足料,加咗蔥花好香。有機會一定要試吓!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
如果下次經過呢頭一定會再試吓,店員態度都好好,嘢食又大份,性價比都好高😻