2021-11-19
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑係和富中心附近買嘢咁啱見到呢間拉麵店🍜比起傳統嘅豬骨湯佢哋係用咗雞湯做湯底,咁特別梗係要試吓啦!依家仲有二人餐,有兩碗拉麵仲送小食添😋即刻再抵咗✅ 雞白湯拉麵奶白色湯底口感非常creamy,仲散發住濃厚雞肉甜味🐔配料嘅薄切雞胸肉顏色粉嫩,質感嫩滑唔嚡口,有種慢煮嘅感覺♨️旁邊仲有一大束炸牛蒡,非常酥脆香口,配埋拉麵一齊食有截然不同的口感✅辛味拉麵用咗秘製嘅辛辣香料調味,香辛濃郁🌶而拉麵彈牙有嚼勁,吸收埋湯底後味道非常刺激🔥✅唐揚炸雞熱辣辣嘅炸雞外層酥香,咬落去質感軟嫩,肉汁豐富💦旁邊嘅柚子鹽都大有提鮮作用,好食😋✅煎日式餃子外皮非常薄脆,入面啖啖肉🥟重點係無油膩感,煎得非常不錯👍🏻✅明太子雞翼雞翼經過去骨處理,再喺裡面釀入滿滿嘅明太子,雞肉吸收哂明太子嘅鮮味。炸過嘅雞翼外皮焦脆,肉質嫩滑多汁,值得一試
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑
✅ 雞白湯拉麵
✅辛味拉麵
✅唐揚炸雞
✅煎日式餃子
外皮非常薄脆,入面啖啖肉🥟重點係無油膩感,煎得非常不錯👍🏻
✅明太子雞翼