2023-01-19 309 views
以湯品作主食嘅概念店|📍suppe本身只係咁啱路過,但係老板好熱情咁介紹佢哋今日供應嘅餐湯同埋套餐配搭,仲俾咗2細啖湯我試味💓服務態度超好🫶🏻搞到我一時忍唔到手買咗個套餐😂♡紅酒牛尾湯♡|💰$58呢碗湯嘅配料有紅酒、牛尾、蕃茄、甘荀、洋蔥。質感相對濃稠杰身,飲落更有滿足感🫶🏻雖然唔多覺有紅酒味,比較似飲緊牛尾肉份量多嘅羅宋湯💓飲每一啖湯都會飲到滿滿嘅配料👍🏻絕對係誠意之作❤️‍🔥💡嗌完湯可+$20蚊加配酸種麵包/珍珠米飯+飲品💡♡酸種麵包配牛油♡|💰不適用麵包份量同款式比想像中多,而且有烘熱💓賣相又幾靚❤️‍🔥片狀麵包比較硬身有嚼勁配上牛油食好香、已經切半嘅小圓包偏淋身沾湯食幾正🫶🏻麵包粒就咁食脆口唔淋好過癮👍🏻♡冷泡桂花烏龍茶♡|💰不適用飲品可以選擇桂花烏龍同麥茶,可以再+$8蚊配冷萃咖啡(巴西、單品豆、半日曬)。桂花烏龍好出色,桂花味好重未飲都可以聞到香味🫶🏻飲落清甜🫶🏻但偏嫌有啲細杯🥲❤️‍🔥有興趣睇更多食評可以follow ig : fatting_eateateat❤️‍🔥
以湯品作主食嘅概念店|📍suppe

♡紅酒牛尾湯♡|💰$58