2024-06-05
我平時係長沙灣附近收工,都會約下朋友食飯聚舊,因為呢頭真係好多好野食,最近見到呢間餐廳好多人推薦,我地今次黎就試下佢嘅濃湯雞煲翅鍋,聽講真材實料,一定要試試先。🥹🥹🥹呢個濃湯雞煲翅鍋可以揀要幾多兩,咁我地二人食就揀六兩。一上枱,已經見到湯顏色帶有光澤,首先飲一啖雞湯,非常濃郁鮮甜,唔係坊間果啲加入咗味精嘅雞湯,飲得出係新鮮雞煲嘅,果然係十分高質。🤩🤩🤩職員會幫手分碟,非常友善,雞湯入面花膠係軟軟地但帶點爽口,唔係平時出面食果種平貨,用料好高質,魚翅爽滑彈牙,每啖都充滿魚翅和雞絲,而且湯汁滋味又濃郁,真係奢華嘅享受,好正啊,飲完好滋潤好補身。🍲❤️😆飲完湯就點左本地特級手切肥牛,肉質鮮嫩,每一片都係均勻嘅肥瘦適中,一入口即化,肉汁濃郁,輕輕係火鍋淥完之後,吸收曬雞湯嘅味道,好味到連醬油都唔洗點,食落去肉嘅香氣迴盪於口中。🥩🥹👏🏻