2020-02-13
前幾日同朋友見面,我地都有一段時間冇見,各有各忙,所以難得夾到時間食飯,一定要食返一餐好既!😝呢間意大利餐廳朋友之前黎過一次,食完之後念念不忘 🤗 果然食過既人都讚不絕口。呢到既食物同質素性價比好高,而且餐廳氣氛好唔錯,坐得又舒適☺️於是我再次同朋友黎呢到感受浪漫既意大利風情~餐廳既裝潢設計雖然走簡約風,但簡單得黎又不失貴氣,牆上仲掛左色彩鮮豔既畫作,仲有鋪滿花既牆,非常有格調 😍餐桌與餐桌之間都隔左一段距離,有多啲私人空間,食得更自在 😌 我地見到有好多情侶黎呢到慶祝生日或者紀念日 💐餐廳設計既餐牌精美簡潔,一本餐牌係食物 ,另一本餐牌係飲品~ 食物方面有餐湯、頭盤、主菜同埋甜品🍮等等,每一道菜都非常吸引。至於飲品方面,佢地有果汁、咖啡、酒精飲料任君選擇 👍🏻香草提子包 🌿🍇🍞首先上左一盤餐包,呢道熱辣辣香噴噴既香草提子餐包充滿意大利特色,咬落仲外脆內軟,非常鬆脆。係義大利餐廳食麵包既時候,人人都會沾上橄欖油配義大利黑醋,食落既味道更豐富~ 🍞Scallop Risotto $278Risotto 有好多好香濃既芝士,仲有一堆堆什菌同埋黑松露醬🍄 我自己本身好中意食用黑松露烹調既菜式,
香草提子包 🌿🍇🍞
Scallop Risotto $278
Risotto 有好多好香濃既芝士,仲有一堆堆什菌同埋黑松露醬🍄 我自己本身好中意食用黑松露烹調既菜式,之前會揀黑松露意粉、黑松露pizza呢類既料理~我好中意黑松露加埋什菌呢種好簡單好純粹既味道,食完之後又唔覺得油膩,反而覺得好香口,好有滿足感~ 啲什菌好爽口彈牙☺
兩隻巨型帶子超吸睛 😍 食得出佢有一定既質素,鮮美多汁,仲好爽口彈牙添~ 佢隻帶子好大粒,煎到表面金黃色,散發出陣陣帶子既香氣。帶子肉質鮮美,令人一試難忘 🤯
Cannelloni 即係意大利麵卷,但有啲人會叫佢意大利春卷。意大利麵卷入面既餡料非常豐富,除左有龍蝦肉配芝士醬(Lobster ragu) 同埋鴨肉配芝士醬(classic suck ragu),入面仲有雜菌同埋黑松露醬,表面仲放上香濃既芝士焗烤。
我地都係第一次品嚐呢道意大利菜,覺得好好味好驚喜。原本唔太中意食芝士既我,都食得津津有味。鴨肉同龍蝦肉各色千秋,一個香嫩惹味,一個彈牙鮮味,大家黎到一定要試下,真係值得一試~ 🧀🦆🦞🍝
今晚大家都食得好盡興,餐廳氣氛好之餘,食物質素亦令人滿意~就連服務員既服務態度都好親切,我同朋友都食得好開心,感覺好溫暖☺️