2018-04-18 187 views
開左係深水埗好耐嘅生龍清湯腩.. 茶餐廳嘅格局.. 晚飯時段滿座幸好剛有人離座埋單.. 我地簡單點左兩碗麵食加醉雞.. 招牌清湯腩米: 牛腩肥瘦適中.. 清淡中帶出牛肉嘅鮮.. 蘿白夠入味.. 一咬就索晒湯水.. 米粉就沒太大分別.. 牛坑腩河: 感覺同食清湯腩嘅部分一樣.. 同埋啲牛似肉絲咁好腍易入口.. 再配上一杯咸檸7就無敵.. 麻辣牛肚: 少少麻少少辣.. 哈哈.. 大部分人都食到.. 再加少少醬汁落個湯麵度.. 就更好味.. 牛肚食落感覺似食酒樓金錢肚一樣.. 杞子醉雞: 第一啖入口都唔多覺酒味.. 但食落雞肉好嫩.. 仲有好香杞子味.. 而且半隻雞都係一百蚊有找.. 大件雞啖啖肉都幾抵食.. 杞子桂花糕: 食飽飽當然要整返個中式甜品喇.. 夠足料.. 好喜歡杞子嘅口感.. 而且夠大件..

招牌清湯腩米

牛坑腩河

麻辣牛肚
杞子醉雞

桂花糕
2018-04-16
$100 (Dinner)
杞子醉雞
桂花糕