2019-07-17
喺炮台山買完野,行行吓竟然比我發覺早幾個月喺土瓜灣食嘅呢間拉麵店,二話不說再戰一次!呢間分店雖然相對土瓜灣嗰間地方比較細啲,但裝修依然係行日本風,感覺都係舒服嘅。食物嘅種類都類似,係多咗串燒,不過小妹熱氣就冇嗌到。由於我對佢嘅雞白湯拉麵實在印象太深刻,今次都決定食返佢~雞湯味依然係咁濃郁,慢煮雞肉軟腍入味,好好味呀!今次終於知道嗰啲脆脆嘅一條條原來係炸牛蒡黎,怪唔之得有浸甜甜地甘甘地嘅味啦~提提大家呢個要趁早食,如果唔係淋左就苦多過甜㗎啦~睇吓佢啲麵係會掛到湯㗎!可見湯底功架十足!朋友試食佢嘅沾麵,可以揀雞肉拼叉燒、全叉燒或者全雞肉。係我極力推薦下,佢揀左雞加叉燒。朋友一試話湯味濃,大讚雞肉嫩滑,仲可以加湯添~原來沾麵仲會多半隻溏心蛋添!!下次我都要食沾麵先得。唐揚炸雞:雖然得3舊,但全部都好大舊厚肉。新鮮熱辣炸起,外皮酥脆,內裹多汁,推薦!原來呢間拉麵店不知不覺已經開咗咁多分店,睇嚟大家都識貨,日後都有食神啦~
睇吓佢啲麵係會掛到湯㗎!可見湯底功架十足!