2016-11-07 2011 views
行行下街,見到一間店鋪裝修同隔離既店鋪截然不同,覺得好特別就入去試下。入到去,就見到兩排木凳靠牆,好有日本feel。 由於我大約中午3點到去食,全間店就得我一位食客。間店播放住日本綜藝節目,我偷偷地聽到廚師都好似講緊日文喔。全店只有8款拉麵,而所有拉麵湯底都係番茄湯底。今次就簡咗{番茄豚肉麵} $90拉麵材料就有豚肉、椰菜、雞脾菇、翡翠苗、金不換、洋蔥。不得不提佢既湯底,係好濃郁既番茄味,湯底仲有D“傑”,不過覺得無咩番茄酸既味。如果食到一半,就會覺得有D咸。而拉麵方面,就較粗身d,麵條都好彈牙,軟硬程度適中。豚肉就太軟啦,一夾就會好快碎,質地偏薄。期望有改善空間。
全店只有8款拉麵,而所有拉麵湯底都係番茄湯底。
今次就簡咗{番茄豚肉麵} $90
拉麵材料就有豚肉、椰菜、雞脾菇、翡翠苗、金不換、洋蔥。

2016-10-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)