2016-07-02 1671 views
之前都好想試食這間由Meter Chan 主理其下的第四間拉麵,不過經常排長龍,没大多時間等候,今日七點幾見到只有2個人等,立刻去試下。我八點出來已人龍出現環境店舖非常細小,大約坐到15,6個人左右。墻上貼滿沾麵的食法。食物有自已logo的紫菜ㄧ來到嗅到非常濃郁的魚介香味芝麻,香蒽及香油提供在強烈的香味义燒义燒食落肉質非常死實,没有半點肥肉。真的不想再食多ㄧ塊。夠大塊不過太鞋啦麵條可以選擇不同份量,有多有少。店員用公仔面分量來做標準比用重量更容易量度食量麺條充滿麥味,不過唔夠彈牙。如果再乾身ㄧD仲好湯底湯底非常濃烈,應該放在好多配料去煲,喜歡重口味沾麵湯底的朋友不好錯過。不過真是比較油膩,如果要喝唒D湯會覺得好heavy。配料温泉蛋中規中舉,蛋白不太入味。店内又ㄧ特色調味料,唔係ㄧ般拉麵店的七味粉或者係辣芽菜。又ㄧ種越食越想加的辣醬但又唔會太辣。總結香港其中ㄧ間會值得再幫襯的沾麵,下次會試下黑蒜,(好似再重口味) !!!!
我八點出來已人龍出現

店舖非常細小,大約坐到15,6個人左右。
墻上貼滿沾麵的食法。

食物

有自已logo的紫菜
ㄧ來到嗅到非常濃郁的魚介香味

芝麻,香蒽及香油提供在強烈的香味

义燒

义燒食落肉質非常死實,没有半點肥肉。真的不想再食多ㄧ塊。
夠大塊不過太鞋啦

麵條

麺條充滿麥味,不過唔夠彈牙。如果再乾身ㄧD仲好

湯底

配料
温泉蛋中規中舉,蛋白不太入味。

總結

Delivery