2019-03-04 3079 views
話說我去拎完條裙就走去搵野食,近排就好鍾意食沾麵,而且我見呢間餐廳沾麵用石燒上菜:所以就去食啦。門口餐廳大部分用木製的家具,餐廳的牆身有寫呢間餐廳嚟自廣島,而且有寫食用方法。感覺好正。素晴らしいかな餐牌點餐紙點餐紙有標明有沾麵、拉麵、餃子、石鍋飯等等…… 沾面有分冷麵同埋溫麵...分量有分200g,300 g,400g 同埋800g嘅:而800g呢就要額外再加錢食物又分咗沾面啦、拉麵,餃子等等...呢餐廳都幾跟足日本總店...因為呢有麒麟啤豚骨魚介沾麵咁我個人其實呢就會跟足嗰個正常食沾麵嘅食法去食嘅...即係夾起一箸麵然後放落啲沾麵度浸一浸然後食;食到中途滴啲檸檬汁:在食埋個尾。最後呢就會叫人加湯。麵質我個人覺得風雲丸嘅麵質麥味好濃,麵比較圓身,食落去嗰陣時好爽口而且好彈牙。放上沾麵時都幾掛汁。而呢個魚介湯好濃鯷魚味。玉子外面有醬油的顏色,入面蛋黃有流心。叉燒 叉燒都幾厚身而且都幾大塊肉,肉嘅外邊有少少燒過嘅痕跡。食落去好多肉,食落去唔覺得滯。豬肉味都好濃筍筍比出面粗身湯我就叫職員幫我手幫我加清湯,令到沾麵濃湯變成魚介湯。結果我成碗飲哂,因為個魚介湯有好多魚肉。餃子辛口沙拉餃子,餃子皮

門口
餐廳
大部分用木製的家具,

素晴らしいかな
餐牌
點餐紙
豚骨魚介沾麵
麵質

玉子
外面有醬油的顏色,入面蛋黃有流心。
叉燒

筍比出面粗身

餃子
辛口沙拉餃子,餃子皮都幾薄,餃子面放左蔥、沙律醬同辣醬。上餃子的時候係有蒸氣出,真係熱い。餃子裡面好多菜。而且味道好夠,先有個辣味出嚟,然後有沙律味道。辣味不蓋過沙律味。絕對一流
2019-02-23
Type of Meal