2019-09-19
元朗雞地不嬲都多美食,今日同屋企人出嚟食飯,佢哋非常鍾意食海鮮,唔想去酒樓,所以就帶咗佢哋呢濠客蒸海鮮到食靚海鮮啦!以咁多海鮮黎講,呢個價錢絕對合理!尤其係每樣海鮮都好新鮮!黃金套餐 奄蟹仔嘅膏都勁多!蒸熟咗就更加吸引啦!啲精華滴哂落去啲粥到!超期待煲粥!呢隻膏蟹未蒸熟都已經超吸引!啲膏多到爆出黎!蒸熟咗超吸睛!老豆都忍唔住嘩咗一聲!啲膏好香好實,勁新鮮!廚師好好咁幫我地分開咗蟹殼同蟹身,好易食!蒸龍蝦肉質結實!鮮甜!加少少鼓油已經超好味!各種貝殼類海鮮蟶子好甜呀! 象拔蚌好味到連唔鍾意海鮮嘅男朋友都讚不絕口呀!元貝熟成度啱啱好,侍應一站式服務,連時間都控制得好好唔會浪費咗食物嘅新鮮美味!海蝦其實都好好味,好彈牙,不過比起其他海鮮真係被比下去了收尾仲有蔬菜籃!奇怪嘅係其他餐廳對最後上嘅蔬菜唔會太在意,但呢間嘅蔬菜真係樣樣都新鮮,好味!搶住黎食紹菜!最後重頭戲係瑤柱南瓜粥,所有海鮮嘅精華都跌晒落煲粥到,唔使加調味已經正到暈呢間值得冇屋企人去食!每蒸一樣野都好似有驚喜咁,又唔擔心啲海鮮熟得濟!正過去酒家食!
以咁多海鮮黎講,呢個價錢絕對合理!尤其係每樣海鮮都好新鮮!
呢隻膏蟹未蒸熟都已經超吸引!啲膏多到爆出黎!
蒸熟咗超吸睛!老豆都忍唔住嘩咗一聲!
蒸龍蝦肉質結實!鮮甜!加少少鼓油已經超好味!
海蝦其實都好好味,好彈牙,不過比起其他海鮮真係被比下去了
呢間值得冇屋企人去食!