2018-07-14 1715 views
今日去咗登龍街,黎左永光中心,成棟都係食肆,原因係老公話要食盛八,但係我搞錯去左勝八, 點知有大發現。環境舒適午市套餐有好多種配搭,任君選擇。每款都有前菜沙律湯品甜品。店員態度好親切欣勤,會不停幫我地加水。沙律新鮮,啲菜一啲苦味都冇,南瓜微甜,麵豉湯不過不失。可以俾我自製一口壽司,如下圖。魚子醃製過,鹹鹹地配啲碎腩,帶起佢嘅鮮味,最特別係啲飯,除咗係用珍珠米之外,醋嘅分量適中,而且啲飯係攤涼咗,唔會有一pat嘅感覺。海膽有鮮味,入口即溶, 帶子大粒雪白又甜美, 甜蝦大大隻新鮮,有彈牙嘅感覺。 以上兩款菜式都有一片青檸,青檸簡直可以將所有嘅食材嘅鮮味再提升去另一個層次。呢個真係要俾掌聲, 首先蒜片炸得好香脆,其次係佢一啲蔥粒嘅香味,繼而加左秘製嘅醬油,跟住去到主角就係鵝肝,煎得有少少微燶邊嘅感覺,但係又帶脆, 油份充足, 配埋珍珠米,簡直係無敵呀!再黎就係精彩嘅一部分, 勝八便當, 擺設好精美, 體驗到店長認真、細緻、追求完美嘅態度。 我哋由右下角嗰款食到去左上角。 一個平平無奇嘅豆腐都可以好有味道, 入口覺得豆腐好滑, 配咗有蟹膏嘅蟹肉, 再有一啲醃製過嘅魚子。三文魚腩係厚切,好新鮮,

環境舒適

午市套餐有好多種配搭,任君選擇。每款都有前菜沙律湯品甜品
店員態度好親切欣勤,會不停幫我地加水。

沙律新鮮,啲菜一啲苦味都冇,南瓜微甜,麵豉湯不過不失。
碎蔥吞拿魚腩三文魚籽丼
可以俾我自製一口壽司,如下圖。

帶子甜蝦海膽丼
鵝肝丼
勝八便當
我哋由右下角嗰款食到去左上角。
三文魚腩係厚切,好新鮮,油份充足。
鯖魚燒得啱啱好,醃製嘅鹹度亦都唔會過鹹,好好味。點啲醬油加少少蘿蔔蓉,更加帶出咗鯖魚鮮味。
個蛋甜甜地。
炸雞唔錯! 脆漿厚薄適中,有三種味道:
1.唔點已經覺得啲雞好嫩滑,有味道。
2.點左沙律醬都覺得好好食。
3.點佢特製嘅醬汁酸酸甜甜,落左佢覺得更加驚喜萬分。
牛肉過得去啦!
甜品係芝麻雪糕

店員話晚餐會有時令海鮮,會掛唒牌出黎。
2018-07-14
$200 (Lunch)
鵝肝丼