2021-08-19 141 views
灣仔人氣新加坡菜🇸🇬好食嘅嘢淨係賣幾樣就夠而佢哋嘅餐牌剩係得幾款麵娘惹濃厚喇沙($98)佢哋個喇沙湯底椰汁味🥥好重帶有少少辣🤌🏻🌶湯底相對地杰身但係配上檸檬葉唔會令到個湯底好滯配上已經拆晒肉嘅蝦蝦肉爽彈新鮮🦐仲有蝦餅,雞絲最重要嘅係個豆卜索曬湯底嘅精華🤤🤤底可以簡米線或者黃麵建議工米線比較掛湯優質蝦麵🦐($98)佢哋嘅蝦麵湯底係採用豬骨湯相對來講比較甜身配少少肥瘦嘅五花腩🐷加埋炸到香脆嘅豬油渣簡直係完美配搭🥳呢個蝦麵淨係可以配黃麵相對黎講比較有咬口咖央多士🍞($38) 呢個咖央多士比較上既感覺似甜品🍧因為佢哋嘅咖央係撈埋牛油而出邊食開嘅醬同牛油係分開嘅所以係幾特別😋佢哋嘅包係烘乾到又薄又脆口感一流🐷KOPI ☕️($30)咖啡飲落去好有新加坡🇸🇬既感覺佢地用煉奶咖啡係冇嗰種酸味我啱啱咖啡伸手去試吓青檸冰茶🍹 ($28) 飲落去就酸酸甜甜都幾解濟🤪Ps.唔夠飽仲可以免費加面添**溫馨提示**想試呢間野記得要早少少黎因為成日都要排隊同埋賣晒就冇㗎啦

娘惹濃厚喇沙($98)
佢哋個喇沙湯底椰汁味🥥好重帶有少少辣🤌🏻🌶
湯底相對地杰身但係配上檸檬葉唔會令到個湯底好滯

配上已經拆晒肉嘅蝦蝦肉爽彈新鮮🦐
仲有蝦餅,雞絲最重要嘅係個豆卜索曬湯底嘅精華🤤🤤

底可以簡米線或者黃麵
建議工米線比較掛湯

優質蝦麵🦐($98)
佢哋嘅蝦麵湯底係採用豬骨湯相對來講比較甜身
配少少肥瘦嘅五花腩🐷加埋炸到香脆嘅豬油渣簡直係完美配搭🥳
呢個蝦麵淨係可以配黃麵相對黎講比較有咬口

咖央多士🍞($38)
呢個咖央多士比較上既感覺似甜品🍧
佢哋嘅包係烘乾到又薄又脆口感一流🐷

KOPI ☕️($30)

青檸冰茶🍹 ($28)
飲落去就酸酸甜甜都幾解濟🤪

Ps.唔夠飽仲可以免費加面添