2023-05-14 56 views
上個禮拜六去咗睇周杰倫演唱會,睇之前就諗住搵個地方醫肚,喺銅鑼灣食嘢食到悶收工就諗住行過去灣仔睇吓有咩好食,途經一間叫島聚既Cafe,見佢又all day menu又多選擇就入咗去試吓♥ 鹽燒鯖魚十殼飯 $78上枱幾靚仔,以日系風格擺碟,一個木盤盛載三樣食物,前菜係涼拌秋葵豆腐、主食同米飯🍚(十殼飯好健康),鯖魚燒得好香而且好大條,但係食嘅時候要小心有骨碎,滋上檸檬汁食就更好味😋 一啖魚一啖飯夠哂滋味跟餐叫左伯爵茶熱辣辣香噴噴♥ 匈牙利牛肉希臘乳酪意大利粉 $78牛肉粒份量都幾多,粒粒腍身好易入口,醬汁小小似番茄醬帶微辣都幾特別,面頭加上希臘乳酪增加口感,食落味度層次又幾豐富,而意大利粉質地軟硬適中,冇食lunch既我好快就食哂成碟跟餐叫左鮮芒果雪糕奶昔 +$18芒果味濃甜甜的好大杯飲完佢連甜品都唔使嗌😂♡ 餐廳以木系佈置,仲有熱帶植物裝飾,閒時食個tea打個卡都幾唔錯

♥ 鹽燒鯖魚十殼飯 $78

跟餐叫左伯爵茶熱辣辣香噴噴