2016-04-13 1261 views
今日經開灣仔做野,行去集成諗住拍個八達通平$2,點知原來已經無左..心灰地行返地鐵站之際,見到「三不賣」呢間涼茶小店! 以前聽老公講過「三不賣」野葛菜湯好出名,反而行過,就飲碗試試!每碗$10,涼茶黎講唔貴呀,去到已經有幾個人排緊隊,等左一陣,枱面嗰D飲晒,老闆娘”筆”左碗熱辣辣既比我,野葛菜湯一入口就覺得味道好甘甜,直頭有回甘既感覺,我覺得似回甘既西洋菜湯XD,老闆娘話加D鹽個味會有D唔同,仲可以下火清熱氣TIM,我就加左少少,即刻變左少少咸,又另一種味道播!宜家香港好少見到仲有店舖係淨係賣一樣野了,我欣賞老闆嗰份堅持!
2016-03-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)