2025-01-29
The Corner Coffee,位於灣仔天橋旁,望住人來人往既繁華鬧市,跟店內悠閒既環境,真係有種偷得浮生半日閒既感覺。餐牌提供多款西日主菜、漢堡、薄餅、沙律、手沖咖啡、果汁,仲有期間限定Bagel和自家手製蛋糕。澳洲和牛芝士漢堡配黑松露薯條:漢堡份量啱啱好,澳洲和牛口感紮實又多肉汁,包身又香又鬆軟,配埋濃香既芝士、爽脆既生菜和番茄,真係咬一啖已經好滿足。照燒雞扒蛋漢堡配沙律:雞扒煎得剛剛好,外脆內嫩,入口Juicy,鮮嫩唔油膩,配上芝士和蛋,整體口感豐富。港式經典格仔餅配Milk Top雪糕:格仔餅非常香脆,蛋香十足,配上一球雪糕,仲有好多花生和乾果碎,跟格仔餅味道好夾。手沖咖啡(蜜瓜冰淇淋味):這款手沖咖啡用哥倫比亞咖啡豆,帶漿果既香氣,剛沖起仲熱既時候,苦味會較濃,香醇既餘韻停留在口腔中,令我回味無窮。柚子梳打:酸酸甜甜,入面有片無花果,索晒D柚子梳打,都幾好味。總結,可以在這裡享受美食和優質咖啡,實在悠閒又寫意。
總結,可以在這裡享受美食和優質咖啡,實在悠閒又寫意。