2010-06-01 145 views
朋友E同S既生日飯局, 揀咗一間好舒服既意大利餐廰, 食物水準雖然有d參差, 但勝在地方寛敝寧靜<食物>餐前小食有2款 : 香草蕃茄粒法包 香草蒜蓉法包 - 由於係生蒜關係, 我只敢試食一件, 因為真係好刺喉同有口氣<主菜> Antipasti Paltter - 完全唔識點形容, 只可以用好難食形容, 薄餅好 dry 無汁, 配料又唔啱胃口兼全用橄欖油油浸, 大家係咁意食咗一兩啖就放棄咗 葡式薄餅 (配料有馬蘇里拉芝士 / 葡式肉腸 / 洋蔥 / 橄欖 / 蕃茄醬) - 餅烤得好香脆, 而材料又多, 大家都覺得不錯 棈選羊扒配芥末汁 - 我可以用好好味嚟形容, 係講個羊扒同個汁, 羊扒好嫩少羶, 再配唔攻鼻少甜既芥末汁, 完全啱晒我口味, 而d配菜都好正, 推介 ! 白汁煙三文魚意大利燴飯 - 唔ok, d 飯唔夠粘, 個汁又太咸, 大家都食到變臉 番茄千層麵 (sorry, 唔記得個全名) - 呢個都ok, 但賣樣就麻麻, 完全唔知佢係乜 白汁蘑菇蝴蝶粉 - 呢個都做得好好味, 雖然個汁有少少稀, 但蝴蝶粉一早吸收晒佢既精華, 另一推介 !

<食物>
餐前小食有2款 :
香草蕃茄粒法包
<主菜>

烤特式牛扒 - 賣相好似 dry dry 地, 但肉汁己經被鎖住, 唯一缺點係熟咗少少有d 靱
復活蛋薄餅 (配料有馬蘇里拉芝士 / 雞蛋 / 沙樂美腸 / 巴馬臣芝士粉 / 博雅連奴芝士 / 蕃茄醬) - 唔好睇佢外表平凡, 其實內有乾坤, 其中有幾件裡面有隻微熟既雞蛋, 少少蛋汁流出嚟同腸一齊食感覺好新鮮, 而味道也不錯, 大家不妨一試 !

8人共消費約 :$870
餐前小食