2023-01-15 314 views
朋友喺灣仔返工,我就覺得幾爽喇。周圍都有咁多好嘢食 ,唔似九龍灣一啲特別都冇😑灣仔區好似所有出名、特別同強勢嘅餐廳都會喺附近,又特別多Cafe。呢一間真係啱啱開業仲做緊soft opening , 裝修都係簡約為主. 門口有啲綠色嘅植物, 如果要揀舒服嘅一定唔係佢! 我哋都係諗住試試佢,食完個晏晝行過嚟飲杯咖啡。我揀咗杯dirty 佢就揀咗piccolo! 永遠最終都係我會飲咗佢個杯😅一嚟見到佢杯size細杯啲,精緻啲,拉花又靚啲,同埋個口味又真係啱我多啲。我個杯dirty就咖啡濃啲苦啲, 可能冇將杯野攪勻黎飲(聽專業人士講dirty 係唔需要攪勻飲嘅)所以初初飲會比較濃咖啡, 飲到尾就會多番啲奶香味。dirty 係飲佢每一啖都有唔同嘅層次同變化. 新張期間仲有九折同埋可以試佢哋嘅cake ! 雖然係細細舊不過質地都唔錯!唔知佢遲啲有啲咩食呢?

Dirty  +piccolo
Dirty