2022-09-25 116 views
終於嚟咗呢間結合古蹟同日式懷舊風嘅Cafe,一入到去好似時光倒流咁返咗去明治時代嘅日本🇯🇵甜品好有驚喜,呢度嘅Matcha Palmier ($40)係我食過最好食嘅蝴蝶酥!兩層勁鬆脆嘅蝴蝶酥夾住好厚嘅宇治抹茶醬,勁濃抹茶味🍵 一定會再返嚟食🤤 另一款甜品Signature Monogram Strawberry Shortcake ($78) 都好好味🍓 賣相都幾特別,有兩塊薄薄嘅士多啤梨味朱古力包住蛋糕,重點係呢兩塊朱古力都好好食!最上層嘅士多啤梨果凍帶點酸甜,蛋糕質感鬆潤亦好香士多啤梨味!🍵飲品我就試咗Hojicha Latte ($54),等咗足足30分鐘杯嘢飲先嚟,味道比想像中冇香濃,有少少失望~如果想坐榻榻米位記住要預約,坐得都幾舒服~甜品真心有驚喜,我一定會返嚟再食過抹茶蝴蝶酥😆