香港最地道既飲食文化一定唔少得冰室😛一𝐃比較懷舊既冰室仲會有埋自家烘焙 每日新鮮出爐麵包🥖經過都會聞到香噴噴🥰早幾日行完街我地就去左「維港冰室」諗住嗌餸食飯🍲🥣木瓜豬骨湯煲得好入味 而且飲落冇味精 又多料👍🏻重點係個湯隔晒油 感覺都健康𝐃🤭每日例湯都唔同 仲有紅 白湯可以揀🌽粟米脆脆魚柳呢樣好多地方都有得食 但要整得好食確實不易~呢度既魚柳炸得夠脆之餘入面既魚肉依然好嫩滑 粟米汁亦非常足夠 整體份量十足 撈飯一流🫶🏻🥔惹味薯仔牛柳粒牛柳粒份量超多!炒得啱啱好 超香又𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲😋薯仔同牛柳粒都佈滿黑椒蜜糖🍯汁 真係好惹味 絕對係必叫🌟🦐香葱韭黃蝦仁炒蛋雞蛋炒得好滑溜 蝦仁大大隻 爽彈又鮮味❣️呢度性價比真係好高 食落冇味精又夠大碟 好有屋企既味道🤣我地食完飯之後仲買左佢地自家出爐既脆皮菠蘿包同吞拿魚包返去第二日早餐食 出乎意料隔左一晚食依然好好味😋個包仲係脹卜卜 而且入面既饀都好多❤️

🥣木瓜豬骨湯
木瓜豬骨湯