☕️灣仔大街中嘅休閑cafe☕️-最近同媽媽一齊起灣仔睇展覽 睇完就諗住行返去灣仔食個tea🫖 畀我地發現到呢間開喺電車路嘅地鋪 仲有木系風格裝修 好啱嚟hea吓😳-🍝辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88本身以為佢只係本本無奇嘅cafe pasta 點知又比到驚喜我🤣 意粉本體都有少少al Dante 而且醬汁調得唔錯 仲要好足 所以每一啖都有汁😊 最開心係好多料 煙三文魚有兩大卷 仲有兩隻蝦同兩個青口😍-🍳H+ 全日早餐 $88好豐富嘅all day breakfast😎 最classic嘅煙三文魚 沙律 牛油果 炒蛋同 sour dough呢啲一定唔會少😍 炒蛋雖然唔會好流心 但係蛋味好香😚 最特別係佢有埋沖繩紫芋栗子薯餅 同埋乳酪🥸薯餅因為有紫芋同栗子 所以有淡淡甜味 同一粒一粒嘅粟子碎 我哋差啲想加點🤣 乳酪有雜莓同crumbles 口感好豐富🤓-🥤薄荷青檸梳打 跟餐 +$12好清新嘅感覺 酸酸甜甜再加薄荷 好啱呢排咁熱😉-🍦雪糕咖啡 $48Espresso shot好香 佢係行nutty路線 所以苦甜重啲但就酸味較少 同雲呢拿雪糕好夾😍 不過個杯有啲難倒 所以差啲攪到成枱都係😅-🧇
☕️灣仔大街中嘅休閑cafe☕️
🍝辣茄醬煙三文魚海鮮意大利粉 $88

🍳H+ 全日早餐 $88

🥤薄荷青檸梳打 跟餐 +$12
好清新嘅感覺 酸酸甜甜再加薄荷 好啱呢排咁熱😉

🍦雪糕咖啡 $48

🧇海鹽焦糖爆谷烤香蕉窩夫 $58
本身想叫danish toast 但係好可惜賣哂🥲 所以㨂咗同樣都係IG必點嘅窩夫😇 賣相好豐富 好多爆谷 加上焦糖醬同香蕉 配上雜莓同雪糕 係滿滿嘅幸福感🥰

📍#島聚
灣仔莊士敦道199號德安樓地舖