2024-08-21 483 views
灣仔一向多美食,今次黎左呢間天際餐廳,夜晚仲可以飽覽成個灣仔景色🌃煙三文魚凱撒沙律 煙三文魚份量充足,魚油香十分濃郁,再配上新鮮沙律菜,淋上凱撒汁,作為開胃菜一流!慢煮西班牙豬架配蘋果醬 (加黑松露薯蓉)西班牙豬表面帶有網燒感覺,肉質十分嫩口,顏色呈粉嫩狀態,幾乎做到入口即化嘅感覺,再蘸上蘋果醬一齊食,甜甜地味道非常可口!黑松露薯蓉十分幼滑,再帶有濃郁的黑松露香味,尤其惹味!日式清酒煮蜆配蒜蓉包蜆肉鮮味十足,粒粒都好大隻,淡淡的清酒香味更顯提鮮作用!而蒜蓉包同平時吃的有少許分別,將麵包焗完之後,再在表面塗上一層蒜蓉,所以蒜蓉味更加突出!慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉闊條麵和牛肉質嫩口,有入口即化的感覺而每一條闊條麵掛上忌廉汁的鮮味,口感更加幼滑~總括而言, 呢間餐廳食物質素真係幾高, 對得上個價錢!而且有9:30pm 後仲有live band表演!!有興趣想chill下既朋友, 一定要黎呢間啦~

煙三文魚凱撒沙律

慢煮西班牙豬架配蘋果醬 (加黑松露薯蓉)
黑松露薯蓉十分幼滑,再帶有濃郁的黑松露香味,尤其惹味!

日式清酒煮蜆配蒜蓉包
蜆肉鮮味十足,粒粒都好大隻,淡淡的清酒香味更顯提鮮作用!

慢煮澳洲和牛面肉、牛根忌廉闊條麵
和牛肉質嫩口,有入口即化的感覺
而每一條闊條麵掛上忌廉汁的鮮味,口感更加幼滑~

總括而言, 呢間餐廳食物質素真係幾高, 對得上個價錢!
而且有9:30pm 後仲有live band表演!!
有興趣想chill下既朋友, 一定要黎呢間啦~
2024-08-17
Type of Meal