2K
🇮🇹灣仔巷仔中嘅意大利🇮🇹朋友喺金鐘返工成日都話冇嘢好食 要覓食都成日要去到灣仔嗰邊 最近發掘到一間由意大利廚師打理嘅餐廳👨🏻‍🍳 最出名食佢哋嘅Pizza同埋包包 身為澱粉質愛好者嘅我 一定要搵佢食吓啦😙 佢嘅Menu仲好貼心 除咗意大利文之間 有英文同埋中文👍🏻-🦞Tagliatelle al Mare 龍蝦汁海鮮寬扁麵$189由手工新鮮製嘅寬扁麵條 配上由蝦肉同紅蝦尾同埋龍蝦汁所整成嘅意粉醬 幾掛汁 每條麵條都沾滿淡淡海鮮嘅鮮甜🌊 蝦肉都幾新鮮幾彈牙 仲配上好多唔同嘅香草 風味十足👍🏻-🍕Arrabiata Pizza 辣肉腸蕃茄薄餅 $158薄餅上邊用咗辣蕃茄醬加好多mozzarella cheese🧀即叫即焗新鮮出爐 絕對做到邪惡拉絲嘅效果😈批底係偏薄嘅正宗意大利薄餅 邊邊好脆口😙 辣肉腸好大塊 仲要上盤嘅時候加咗自家製嘅橄欖油 香味充滿😋-🍰Homemade Tiramisu $78呢款擺盤深得我心 homemade feel十足casual得嚟又花足心意 喺浸過少少咖啡嘅手指餅上面 放咗一層好厚好綿滑嘅鮮忌廉 再鋪滿朱古力粉同埋朱古力片 甜同甘嘅比例啱啱好 如果手指餅可以
🇮🇹灣仔巷仔中嘅意大利🇮🇹

🍕Arrabiata Pizza 辣肉腸蕃茄薄餅 $158

🍰Homemade Tiramisu $78
呢款擺盤深得我心 homemade feel十足casual得嚟又花足心意 喺浸過少少咖啡嘅手指餅上面 放咗一層好厚好綿滑嘅鮮忌廉 再鋪滿朱古力粉同埋朱古力片 甜同甘嘅比例啱啱好 如果手指餅可以再浸耐啲就會100分😘

🥂Infused Water 自家製維他命水 $35
識咗咁多Carbs 都要扮吓健康嘅🤣 見佢地有賣自家製飲品 當然要試吓啦 Mint&Lime同Spirulina(螺旋藻)都好fresh好解膩 最緊要係無添加糖 飲品嘅調味全部都係來自水果 夠晒天然🥰
Infused  Water

📍 PALA