2024-02-01 198 views
今日約左舊同事係灣仔食晏,揀左一間樓上cafe,因為已經兩點,一入到去都唔洗等,好多檯,感覺好chill 環境好舒適,坐左梳化位仲要有插頭差電,感覺可以坐係度唔郁整個下午(仲有書借嚟睇)🤭。叫左一個鰻魚飯,可以加18蚊轉椰菜花飯就試下,另外一個係芝士青椒辣肉腸pizza 呢度所有嘢都即叫即整,都有提醒客人製作需時,所以兩樣嘢都熱辣辣,尤其是pizza 好味,個薄餅底好脆,椰菜花飯第一次食有驚喜,原來咁好味,鰻魚煎得好靚,連伴碟既蛋都係溏心蛋,唔會渣流灘。跟餐有杯士多啤梨茶,唔太酸都可以,另一杯補差價轉左檸檬桃茶,好飲,甜甜地有少少酸,檸檬唔會苦。題外話,間cafe 好多嘢買,有環保裸買洗衣粉、洗潔精。。。又有本地耕種既農作物,又有有機咖啡豆,又有揮春年花賣。
2024-01-31
$130 (Lunch)