2021-09-17
今日係灣仔經過呢間餐廳,主打手工麵食,岩晒我呢啲麵桶食😋😋見到價錢合理,就入黎試下.▪️ 啖啖酸菜魚套餐轉波菜寛麵$71呢度嘅酸菜魚都算幾正宗,但唔係好夠辣,魚肉方面係用鯇魚,夠肉質嫩滑又無咩細骨,仲有芽菜酸菜墊底,亦波菜寛麵係另上既,唔會俾湯汁整到個麵太淋身,套餐仲包括飲品同小食,我就+18轉左野菌松茸鮮雞湯飲,個湯好驚喜,好香野菌味加埋雞湯好補身👍🏻.▪️秘製香糟醉豬手$55鍾意醉雞/醉豬手既朋友,呢個係必點,酒味超香又醇,豬手就偏硬身,不過仍然好入味。.▪️秘製香糟醉雞$58見豬手咁好味就食埋個醉雞,醉雞仲正過豬手少少,除左酒味濃之外,最正係雞肉煮到剛剛好,骨位仲有啲啲血,但肉位就完全熟晒,仲好滑🙏🏻.▪️芥香麻醬雞絲粉皮$42估唔到呢間既小食同樣出色,雞絲粉皮既粉皮係用粗粉皮,有咬勁,雞絲份量不少,重點既麻醬好香麻油味,好正宗既味道😍.
▪️ 啖啖酸菜魚套餐轉波菜寛麵$71
▪️秘製香糟醉豬手$55