2023-08-24
我好少食墨西哥菜,但呢間餐廳嘅環境吸引咗我。餐廳每個角落嘅佈置,包括廁所都好有墨西哥風情。而且餐廳係半開放式嘅設計,想chill啲嘅人可以坐近門口嘅位。最印象深刻嘅係店員好客友善,唔單止會主動推薦特色菜式,仲根據我嘅口味特調咗杯飲料比我。Lamb Shank 燉羊腿肉($178)聽店員講羊腿肉煮咗至少一日,所以肉質煮得恰到好處,羊肉輕鬆與骨頭分離,好嫩好冧,仲帶少少骨膠原。醬汁方面都幾濃郁,帶微辣,另外餐廳仲提供咗taco,洋蔥粒加墨西哥辣椒醬配羊肉一齊食,口感好豐富。辣椒醬仲有分兩個辣度,自認好食得辣嘅一定要嚟挑戰啦。Camarone Taco($40)Pescado Taco ($40)叫咗兩款唔同主菜嘅Taco ,分別係蝦肉同烤魚。蝦肉爽彈,魚肉切成粒狀,烤得幾香,再加上墨西哥香料同莎莎醬, 配上軟身嘅玉米薄餅,熱辣辣咁食,簡單又好味。Quesadilla Chix($68):入面有雞肉、融化嘅芝士同埋香料。外皮微脆,內餡濕潤多汁,雞肉調味都不錯。不過份量都幾多,食咗幾件已經好飽。Churros($78):Churros係即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣,外脆內軟,撒滿肉桂糖,仲有豐富
Lamb Shank 燉羊腿肉($178)
Camarone Taco($40)
Pescado Taco ($40)
Quesadilla Chix($68):
Churros($78):
Churros係即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣,外脆內軟,撒滿肉桂糖,仲有豐富嘅朱古力醬,整得幾正宗。
El Gordos Lemonade($38)
Passionfruit + lime + Sprite ($38)
問店員有冇咩飲品會無咁甜,然後就整咗個熱情果特飲比我,好貼心,味道都不錯啊!