2021-08-21
𝑲𝒊𝒏 𝑲𝒂𝒐 食飯-🍽 Boat Noodle Soup w/ Pork Ball & Sliced Pork🍽 Pad Thai Noodle w/ Chicken🍽 Grilled Pork Skewers灣仔泰北風情畫 - 泰式平民小店🌿由泰國人打理,十分正宗٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و個人覺得好過Samsen!Kin Kao唔係好需要排隊,已經加分(*´∀`*)食物質素幾好,好有鑊氣,而且價錢比較相宜,性價比高過Samsen!首先,船麵湯底濃郁,食完唔會口渴,不太味精!加上好多香料,麵好彈牙,掛湯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 細細粒豬肉丸加豬肉,份量十足!平靚正!到傳統Pad Thai,夠鑊氣,所有汁同埋花生沾滿每一條麵!到豬肉串!Suprisingly 好食!半肥瘦,肥肉同豬肉分明,燒到外脆內嫩!加上辣醬甜豉油,有新意,有別於傳統花生醬!好match! 唯一缺點,等嘢食有啲耐~ 但係價錢同埋食物質素可以彌補到( ͡° ͜ʖ ͡°)📍 3 Tai Wong St E, Wan Chai#jcfoodgasm
🍽 Pad Thai Noodle w/ Chicken
🍽 Grilled Pork Skewers