2023-06-08 33 views
川館店舖位於灣仔大王東街,距離地鐵站出口步行幾分鐘就可以到達,附近一帶都有好多食肆,而紅色招牌嘅川館一定唔會錯過。菜單有多種款式,包括前菜,烤魚,雞煲,小炒,香鍋,等等。尖椒皮蛋$56尖椒味道香,但唔算太辣。適合所有朋友。而每瓣皮蛋都好新鮮,白黃唔會分離得太緊要。配埋青瓜絲平衡返個油膩感覺,賣相味道都好出色例牌麻辣雞煲$228雖然只係例牌嘅份量,但兩個人夠哂食,如果夾埋其他野食嘅話,我覺得3-4人都無問題,味道十分之好,特別嘅係佢有埋豆卜,吸哂雞煲味嘅精華,真係好驚喜。螞蟻上樹$78名菜點都要試下,肉碎底配埋辣辣地嘅豆瓣醬一齊炒粉絲,火喉控制得啱啱好,粉絲唔會煮得太淋,搞到癡埋一舊,好食到停唔到口。酸辣肥腸$88咁熱咁潮濕嘅天氣,最啱就要叫個配搭酸菜嘅餸嚟食下,酸菜味道濃,好開胃。豬大腸亦處理得得好入味,同酸菜好夾。大腕菜花$78最後簡簡單單炒個菜,蔥白同豬腩片炒大腕菜花,油香十足,炒得好乾身香口,又夠鑊氣。

菜單有多種款式,包括前菜,烤魚,雞煲,小炒,香鍋,等等。

尖椒皮蛋$56

例牌麻辣雞煲$228