2024-02-22 88 views
這間高級中菜位於灣仔嘅皇悅酒店內,一入到去已經感覺到氣派非凡,有卡位,其他大廳的枱都相隔得好遠非常舒適,而且有非常多的服務員,服務周到,成餐飯不停幫我哋玩碟完全不用自己斟茶,你飲完佢即刻已經發現幫你再斟!好有效率!南洋傳統肉骨茶(每位)$128呢個肉骨茶都幾香甜,唔似平時嗰啲好大浸藥材味好苦,而且嗰啲肉炆得非常之腍,回味無窮!香茅煙燻脆皮鴿(每隻)$88這個香茅煙燻脆皮鴿,一食落口真係有煙燻嘅香味!配上非常香脆嘅外皮,內裏嫩滑多汁,非常之好味,還細心配有手套,唔怕整污糟雙手!白胡椒豬肚雞湯(每位)$88胡椒豬肚湯有熱火爐去暖住,保證夠熱,豬肚嘅份量非常多,用雞去煲豬肚湯非常滋補👍🏻二人行政午市套餐 $338(兩位用)蛋黃醬脆鴨絲夾拼娘惹小金杯(套餐)外表非常吸睛,打卡一流,好特別咁將鴨絲用蛋黃醬整脆,而娘惹小金杯有啲fusion西式嘅感覺🤩江南醬煎大頭蝦(套餐)呢個大蝦非常之惹味,有大大兩隻食!完之後想再食!肥仔芽菜海南雞(套餐)海南雞肉質嫩滑,一望落去肉質都同出邊嘅唔同,屋企人食完都大贊!馬拉盞四大天王(套餐)呢個有豆角椰菜花茄子炒成的蔬菜,最鍾意佢個茄子非常之腍同入味!正宗檳城炒貴

南洋傳統肉骨茶(每位)$128

香茅煙燻脆皮鴿(每隻)$88

白胡椒豬肚雞湯(每位)$88

二人行政午市套餐 $338(兩位用)
蛋黃醬脆鴨絲夾拼娘惹小金杯(套餐)

江南醬煎大頭蝦(套餐)
呢個大蝦非常之惹味,有大大兩隻食!完之後想再食!

肥仔芽菜海南雞(套餐)

馬拉盞四大天王(套餐)

正宗檳城炒貴刁(套餐)
這個炒貴刁好有鑊氣上枱都係出煙的中間配有大大隻蝦,還有一啲臘腸片炒出嚟好香!

是日甜品(套餐)
因為仲係新年,有個特別嘅甜品就係炸脆年糕,第一次食炸嘅年糕都幾特別!

貓山王揚枝金露$138
最期待嘅貓山王甜品出現了中間真係有大大個貓山王,好有濃濃的榴槤香,啱晒我呢個榴槤控,配上足料嘅楊枝甘露,真係完美嘅句號!

🍱鐵飯碗 (灣仔)
📍📌灣仔軒尼詩道33號灣仔皇悅酒店LG2樓