2022-12-15 888 views
因為好朋友生日 一早book左靚靚餐廳同佢慶祝 今次簡既係灣仔碼頭既Pier 1929海景 因為我都大約提前一個半月BOOK 所以坐到Window seat sofa 位 可以飽覽大海景 💙🌊我地準時黎到 店員態度好好 安排左我地座位然後比左2杯有酒精welcome drinks 係粉紅色架 超岩打卡 🥂之後就上左tea set架了 咁我地一定係影夠相先食 另外我提前同餐廳講定 可以安排生日牌仔同蠟燭係tea set上面 🎂食物方面 咸點比有2層 唔洗食太多甜野 比例岩岩好 😝第一層甜點💛花飛蝶舞雲呢拿吉士泡芙 (不過不失)💛香濃抹茶熔岩流心撻 (好好食 推介)💛初夏鮮芒果布甸 (芒果好甜好新鮮)💛檸檬脆批 (一般)💛𝙱𝚁𝙾𝚆𝙽𝙸𝙴 (一般, 比較甜)第二層咸點💛蜜桃龍蝦沙律奶油多士 (龍蝦好足料 超推介) 💛鮮甜蟹肉蟹子三文治 (蟹肉可以多d)💛魚子煙三文魚酸忌廉撻第三層咸點💛英式提子鬆餅(可REFILL) (好重牛油香,推介)💛香濃芝士粟米焗忌廉紫薯撻 (食落幾特別)💛蕃茄意大利辣肉腸多士(可REFILL)💛焗酥皮肉批 (可REFILL)總括黎講 呢到岩哂打卡 食物質素亦相當高

食物方面 咸點比有2層 唔洗食太多甜野 比例岩岩好 😝

第一層甜點
💛花飛蝶舞雲呢拿吉士泡芙 (不過不失)
💛香濃抹茶熔岩流心撻 (好好食 推介)
💛初夏鮮芒果布甸 (芒果好甜好新鮮)
💛檸檬脆批 (一般)
💛𝙱𝚁𝙾𝚆𝙽𝙸𝙴 (一般, 比較甜)

第二層咸點
💛蜜桃龍蝦沙律奶油多士 (龍蝦好足料 超推介)
💛鮮甜蟹肉蟹子三文治 (蟹肉可以多d)
💛魚子煙三文魚酸忌廉撻

第三層咸點
💛英式提子鬆餅(可REFILL) (好重牛油香,推介)
💛香濃芝士粟米焗忌廉紫薯撻 (食落幾特別)
💛蕃茄意大利辣肉腸多士(可REFILL)
💛焗酥皮肉批 (可REFILL)

總括黎講 呢到岩哂打卡 食物質素亦相當高 🥰
稍微既不足位係會限時(唔足90分鐘) 會食到比較急趕 🥺🥺🥺🥺
2022-06-03
$330 (Tea)
Celebration
Birthday