-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🍴🍽🍴🍽🍴🍽-Santorini Greek Taverna以藍白色為主調,店內環境寬敞,有好多唔同充滿希臘風情嘅擺設,感覺好舒適。餐廳嘅菜式健康同多元化,而我們就嗌咗lunch set,包括咗是日精選餐湯/沙律、主菜、甜品同飲品。🥢蘑菇忌廉湯 🆙蘑菇湯加咗忌廉濃郁而滑順,每啖都可以感受到蘑菇嘅鮮甜味道👍🏻。🥢Mixed Salad 🆙希臘沙律有蔬菜、番茄、橄欖、酸豆、羊奶芝士,份量意外地大份!沙律醬酸酸甜甜好開胃,整體感覺好清新健康。🥢Souvlaki $150 🆗Souvlaki可以揀雞肉或牛肉,而我哋就揀咗雞肉。雞肉唔算好滑但勝咗調味香口入味,配埋希臘烤餅同乳酪醬味道更加清新同豐富。配菜仲有酥脆嘅薯條同沙律菜,份量多到女仔未必食得晒🤣。🥢Santorini pasta $110 🆙長通粉軟硬度適中,充分索晒啲忌廉汁,雞肉粒亦都幾嫩滑。🥢Greek Yogurt🆙最後嘅甜品喺我好鍾意食嘅希臘乳酪!乳酪加咗蜜糖同核桃喺面,食落去酸酸甜甜,奶香味濃郁👍🏻。🥢Greek Coffee🆗比起我哋平時飲開嘅美式咖啡較為細杯,佢會配埋薄荷糖,先食種薄荷糖,再

🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢蘑菇忌廉湯 🆙

🥢Mixed Salad 🆙

🥢Souvlaki $150 🆗

🥢Santorini pasta $110 🆙
長通粉軟硬度適中,充分索晒啲忌廉汁,雞肉粒亦都幾嫩滑。

🥢Greek Yogurt🆙

🥢Greek Coffee🆗
比起我哋平時飲開嘅美式咖啡較為細杯,佢會配埋薄荷糖,先食種薄荷糖,再飲一啖希臘咖啡

🥢Frappe🆗
涷冰冰嘅Frappe好適合夏天飲,咖啡面頭佈厚厚嘅咖啡奶泡,口感綿密,⼂乛⼂咖啡味唔算好濃郁,適合啲唔鍾意好濃咖啡味嘅客人飲👍🏻。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 Santorini Greek Taverna (灣仔)
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 5樓
#bakdiu希臘菜 #bakdiu灣仔 #Santorinihk #Santorini #GreekRestaurants #希臘菜 #中環美食 #灣仔美食