2024-04-17
灣仔真係有好多好嘢食同埋好高質嘅Café,食都食唔晒,期望搵一日可以試吓Café Hopping。平時去開汕頭街都係去食貓眼咖喱,今次突然之間想食Café,於是乎就行咗入去,冇諗過食物質素真係出乎意料之外地好。知道間舖頭嘅奄列比較出色,不過今次諗住食其他嘢,食完我都覺得好滿意。‣ Mixed Berries French Toast with ice cream $73麵包咬落去好鬆化,真係做到外脆內軟,就咁食已經覺得好好食。雖然佢嘅口感同平時食開嘅西多士唔同,但正正因為呢個唔同,所以冇平時食有機會食得出嘅油膩感。就算佢有糖漿同埋雪糕,我都唔會覺得佢過分甜,反而正正因為有雪糕,覺得嗰種甜可以分咗做唔同嘅層次,又熱又凍冰火交融嗰種感覺好正,令我諗返起炸雪糕。‣ Rose Latte $45平時自己有個唔好嘅習慣,就係好鍾意飲凍嘢,今次難得想試吓飲熱嘅,呢杯真係出乎我意料之外,可以話係我飲過咁多間入邊我覺得最香嘅Rose Latte,佢嘅玫瑰味真係超重,但係又唔會因為咁樣喧賓奪主,令到個咖啡好失色,相反我覺得佢襯托到咖啡豆嘅香。個拉花拉得好靚,仲有啲玫瑰花瓣喺隔離做裝飾,第一啖已經好驚艷我
‣ Rose Latte $45
平時自己有個唔好嘅習慣,就係好鍾意飲凍嘢,今次難得想試吓飲熱嘅,呢杯真係出乎我意料之外,可以話係我飲過咁多間入邊我覺得最香嘅Rose Latte,佢嘅玫瑰味真係超重,但係又唔會因為咁樣喧賓奪主,令到個咖啡好失色,相反我覺得佢襯托到咖啡豆嘅香。個拉花拉得好靚,仲有啲玫瑰花瓣喺隔離做裝飾,第一啖已經好驚艷我,絕對值呢個價錢。
#foodbara_diary