2023-01-12
星期一放假 去開灣仔個頭。突然好想食all day breakfast, 咁就上網搵到呢間cafe….由利東街行過去都好方便。 佢接近街尾位置…沿途行過發現條街有間拉面舖排長龍。等我下次去試下先🤭Anyway, 講返正題先。 我到達大概1:00 但都馬上有位 店內裝修都好歐洲法國cafe feel. 但坐低左之後發現佢對面個間裝修仲靚 直情係少女打卡好去處Anyway 講返今次間餐廳先😂我坐低睇完餐牌 發現佢得lunch menu 細問之下 原來平日lunch hour 冇all day breakfast 咁我就唯有揀menu 上面最接近嫁啦 最後揀左個蟹肉菠菜奄列拼沙律及多士 加38 蚊多個餐湯同飲品等左10 分鐘左右上菜, 份量都幾大碟,但賣相就一般 未食都知佢係鞋颯颯既蛋….你幻想一碟中菜 變左西式擺盤。隔離兩鄰塊多士連小小小牛油都唔比Pat 我 略嚴冇咩heart主菜就已經唔洗講。下次唔會再叫 但佢既flat white , 煙三文魚天使面 同磨菇湯係ok既。唔係好好好好食 但如果附近返工食到一餐咁既lunch 都會滿足既😂**人手不足 但feel 到係一班熱血後生仔夾份開
由利東街行過去都好方便。 佢接近街尾位置…
沿途行過發現條街有間拉面舖排長龍。等我下次去試下先🤭
Anyway 講返今次間餐廳先😂
我坐低睇完餐牌 發現佢得lunch menu
咁我就唯有揀menu 上面最接近嫁啦
主菜就已經唔洗講。下次唔會再叫
**人手不足 但feel 到係一班熱血後生仔夾份開
樓面 咖啡師 廚房 清一色後生仔