2021-09-27 23 views
牛霸小麵店麻辣牛三寶牛肉麵香酥排骨魯肉便當台灣夜市拼盤柚子雞翼珍珠奶茶價錢💲: $70/ $60/ $48/ $35/ $25好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.5/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 3.5/5-呢間店鋪位置有d難搵,係灣仔同銅鑼灣中間,仲要係一個公園仔後面的一條後巷…好易走漏眼。不過都因為呢個原因,佢地的價錢都算幾抵😌 呢排啱啱裝修完,完全唔似台式餐廳的風格,有唔同霓虹燈同畫作,好似一間美式餐廳食burger咁。-✅麻辣牛三寶牛肉麵。肉的份量非常多,有6大舊!牛腩同牛𦟌有啲似,都炆到好腍同埋入味。牛肚一樣腍,唔會好難趙☺️麵我揀左手工麵,雖然係幼麵但都唔會過軟,仍然有彈性😋 唔好既就係個湯底了,呢個湯底好鹹,冇咩牛肉/香料既味道,只有一個鹹字🥶麻辣唔會太辣,係比較麻的辣,幾過癮。-🆗香酥排骨魯肉便當。排骨偏薄,粉漿ok但肉質有啲乾。胡椒粉味幾出,幾有鹽酥的感覺😆 滷肉飯好夠多汁,肉丁的比例比較肥,導致成個飯好油膩,好難食到尾😥 同埋因為個汁好杰,入口好快會漏。伴菜有有鹵蛋、白蘿蔔、炒豆角都正常。-✅台灣夜市拼盤。人少少幾建議叫呢個,因為咩都有😂
牛霸小麵店
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.5/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 3.5/5

✅台灣夜市拼盤。人少少幾建議叫呢個,因為咩都有😂 鹽酥雞粉漿薄,夠味,肉質都ok😛 花枝丸有d粉感,不過都彈牙。香腸正常。木魚炸豆腐,個皮有啲太厚,唔太食到豆腐的豆香味。

🆗柚子雞翼。有4隻大雞翼😙 香脆,但入面既肉唔入味,同埋整體唔太熱😵

🆗凍珍珠奶茶🧋微糖啱啱好,但都係餐廳水準的奶茶,做唔到手搖店個d咁香茶底同咁香。
位置真係好隔攝,味道正常,覺得如果經開都可以食下,價錢幾抵食既。