2022-09-26
突然之間好想食燒肉,我咁啱之前食咗Busy Bird,記得隔離有間燒肉,今次就決定試埋佢💜 佢有個一人套餐係$678,由於我哋兩個都唔算太肚餓,就打算叫一個餐share食🤓 本身一上到枱,睇落好似好少咁,但其實食食吓都幾飽😂 所以故事教訓我哋唔好以貌取「野食」🤣🥩燒肉套餐入邊有三款牛,分別有A5官崎和牛、美國Prime牛小排、澳洲M7和牛 牛板鍵🫣和牛油脂分布平均,入口即溶🤤仲要好多汁!牛小排食落一啲都唔靭🤩肉味比較濃,唔錯!牛板鍵食落有啲似牛舌,因為本身麻麻哋呢d,所以都唔知點評價🙈🦞季節海鮮材料包括帶子大蝦🍤 帶子上面嘅蒜蓉同帶子配搭得幾好食,好香蒜味😚 大蝦大大粒,好有口感!🐥日本南國塩糀雞肉呢個有一碟仔,食食下牛,食下啲雞冇咁悶😝 呢個我哋可能唔係太識燒,燒完比較乾身,不過配搭埋個燒肉汁食就啱啱好🫢🥬日本產野菜盛合如果燒肉食得太濟,可以食啲蔬菜減低油膩感😌入邊有四款材料,包括秋葵、翠玉瓜、冬菇、南瓜🎃 南瓜相對厚身,建議一早放落去燒🤤燒完真係好甜好甜😋 而最估唔到嘅係翠肉瓜😳爽口又多汁!我哋見到Menu上全部都係梳打嗰啲,我本身個人麻麻哋,所以就冇叫到!咁啱老闆喺度,佢就自己調
🥩燒肉套餐
🦞季節海鮮
🐥日本南國塩糀雞肉
🥬日本產野菜盛合
我哋見到Menu上全部都係梳打嗰啲,我本身個人麻麻哋,所以就冇叫到!咁啱老闆喺度,佢就自己調左兩杯Cocktail俾我哋試吓☺️飲品係老闆係度先有㗎😎左邊嗰款叫yozu sour,係柚子味黎,比較容易入口🥂我同朋友都比較鍾意呢款
如果鍾意飲酒嘅朋友可以試下右邊嗰款叫木火old fashioned,入面係威士忌🥃,入口嘅時候甜,之後酒味就開始出黎,而且酒味比較勁,唔飲得酒嘅朋友就唔好試呢款啦
總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚💚🤍
服務態度 : 💚💚💚💚🤍
環境打卡 : 💚💚💚💚🤍
回頭指數 : 💚💚💚💚🤍
📍木火堂
🏢灣仔聖佛蘭士街12號地舖
🕗星期一至六 12:00 - 00:00 / 星期日 18:00 - 00:00
#灣仔美食 #灣仔必食 #燒肉 #食好西 #美食