2016-02-17 336 views
賺到錢就要同好友們食好東西,今次去左灣仔CIMA.環境裝修都具時尚格調,氣氛幽靜,SOFA座位,令人非常舒服.店內日本調酒師有多款自創cocktail,我本身不太飲酒,但都試左少少.有FRESH GINGER,FRESH LIME...而且用果皮雕左條''龍'',型沙冰狀,微辣幾杯Cocktail 非常好飲,易入口,店員還細心地用小杯幫我們分好,所以人人都試到不同的COCKTAIL.食左D BAR SNACK,蝦小食夠香口,但炸雞就不太脆,味道尚可接受我地食個人就叫多隻原味. 我食左辣味.生蠔好新鮮,脹卜卜,色澤分明,拮落去有彈性,一啖入口有海水味.正~即係清酒煮蜆,蜆肉唔算太大隻,不過好鮮嫩,酒味唔算濃.但湯汁就好入味.鮮活刺身,魚肉都好鮮味,上面仲有金箔羊架,Medium Rare,中間粉紅色,又多汁又夠軟稔,肥膏都算去得乾淨,冇咩騷味慢煮牛柳,眾所周知,慢煮方或能提高肉嫩度和紋理,試過真係更加入味.配料都好夾.中間是一塊烤麵包,洋蔥湯竟然可以製成咁特別的湯.非常令人驚喜總括真的很滿意,雖然價錢就比較貴,4人平均$500.但一分錢一分貨,食材,烹調甚至環境都相當高級.是令人很滿足的
賺到錢就要同好友們食好東西,今次去左灣仔CIMA.
DRAGONS BACK
N Mariage
啟德
沙冰狀,微辣
Deep Fried Shrimp
SEASON OYSTER
Moules et Vine Blanc
SeaFood Carpaccio with Plum Sauce
鮮活刺身,魚肉都好鮮味,上面仲有金箔
Roasted Milk Fed Lamb Chops
Slow cooked veal loin
Classic Onion Soup

總括真的很滿意,雖然價錢就比較貴,4人平均$500.但一分錢一分貨,食材,烹調甚至環境都相當高級.是令人很滿足的一餐.

Deep Fried Shrimp
Roasted Milk Fed Lamb Chops