2022-10-31 60 views
灣仔要搵間好食嘅台灣嘢都唔多,呢間真係好唔錯。入邊應該裝修左冇耐,好新,好光猛,坐得好舒服。最平$68一個午餐,加$8仲有杯珍珠奶茶🧋,真係好抵食。我叫咗一個超營養雞排 配滷肉飯,嚟到先知原來係一個set仲有啲小食。有黑木耳、兩粒湯圓仲有個湯同埋貢丸。首先講個滷肉飯,非常正宗台灣口味,肥肉唔算多,滷肉汁亦非常好味。之後試吓塊雞扒,炸到脆卜卜,個皮好似食薯片咁脆,雞肉仲有少少肉汁。但最有驚喜,係嗰兩粒湯圓,有花生餡,煙煙韌韌。午餐呢個價錢仲有咁多小食,真係好抵食!跟住講下個胚芽珍珠奶茶,珍珠Standard大細,杯面加咗好多肧芽,飲落唔太甜啱啱好,仲要大大杯最後都飲唔晒!其實街舖應該租唔平,呢個價錢有呢個質素真係物超所值,而家買杯珍珠奶茶都40幾蚊,加少少錢仲有成set午餐,去邊度搵呀!