中午去酒吧食野, 絕大部份人都想起食西餐, 鋸下扒, 食意粉之類的食物. 相信絕對沒有人想到, 係酒吧食 lunch, 會食到住家菜, 兩餸飯午餐.選擇非常多, 有11個餸讓你隨意挑兩個. 我叫了 1、10 牛筋腩 + 油麥菜, 同事叫了4、7 梅菜肉餅 + 魚香腩肉節瓜. 落單的姐仔, 搞笑地說了, (死"七") 呀嘛!!!! (I don't even know the lady and she calling me a son of a bxxch!!!!) <---- An Italian Man who went to Malta 其中一句金句)首先, 每人一個例湯先, 老火例湯, 少鹽, 沒味精, 亦好甜蜜棗味. 十足十屋企靚湯. 中午飯, 常常多肉多味精, 能找到一家健康小店, 自然有佢既忠實擁躉. 而以前還是在灣仔工作的我, 這個亦是同公司同事一起食飯時的指定飯堂之一.來了兩碟餸, 四樣菜. 先說自己的牛筋腩, 炆得夠淋的牛筋, 軟綿綿的膠質, 食落又唔覺漏, 腩汁送送飯又不錯. 油麥菜帶點辣, 而且沒有煮到過火, 菜的養份沒有煮走.同事的節瓜, 味道比的的油麥

同事的節瓜, 味道比的的油麥菜更為清淡, 而肉餅, 非常鬆軟, 亦有梅菜味. 非常家庭式.

據說, 所有菜式是由老闆娘包辦, 而且中午lunch時段, 不賣酒, 只賣汽水, 務求食客們食一個健康午餐.
Pub Lunch Menu :o
老火湯
我的1、10 牛筋腩 + 油麥菜
同事的4、7(死"七") 梅菜肉餅 + 魚香腩肉節瓜
$29 (Lunch)
Pub Lunch Menu :o
老火湯