2024-09-20
之前朋友喺銅鑼灣店食過話好正,今次我就帶屋企人嚟尖沙咀呢間試吓,呢度啲位置非常之舒服,卡位好闊落,一家大小都坐得好舒服!牆上面仲有啲海洋生物壁畫~火山排骨 $228網上見到好多人影呢個火山排骨,叫嘅時候真係要慎重考慮,因為真係超級超級的大份!!三個大人食都多到要拎走!好犀利呀用幾個排骨砌咗做火山,肉質幾腍再配埋酸甜醬真係非常惹味!打卡亦都一流!泰式串燒(半打)$108呢個泰式串燒我哋叫咗三條豬肉三條雞肉,平時唔食肉嘅小朋友竟然食咗兩串豬肉!!!!另外一條俾爸爸食咗,唔係嘅話佢應該都食埋呀!跟住媽媽就食雞肉都覺得非常唔錯好嫩滑!大頭蝦冬蔭公湯$小128呢個冬陰功入邊有好大隻大頭蝦~爸爸好鍾意呢個湯,覺得辣得過癮~~黃咖哩豬肉$108呢個咖喱唔辣,仲有啲甜甜地,豬肉好腍身好易咬,我哋仲特登叫咗香煎薄餅同埋蒜蓉包去煎呢個黃咖喱,非常之夾!芒果糯米飯$88芒果非常之香甜,糯米飯上面仲有一啲嘢汁醬,本身小朋友淨係肯食芒果,點知試咗糯米飯之後係咁攞個叉自己拮添,媽媽雖然本身已好飽,但都停唔到口係咁食嗰個飯!椰青柚子梳打芒果梳打青檸梳打食泰國嘢又點少得飲椰青呢?仲有個匙羹可以食肉。另外叫咗三款梳打都
火山排骨 $228
椰青
柚子梳打
芒果梳打
青檸梳打
食泰國嘢又點少得飲椰青呢?仲有個匙羹可以食肉。另外叫咗三款梳打都非常解渴,特別係青檸同柚子味,芒果味梳打都唔錯,唔會過甜。~
🍱Milu Thai มิลู่ไทย (亞士厘道) (尖沙咀)
📌📍尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈4樓