2018-10-19 408 views
同朋友兩個人喺觀塘放學之後想食泰國菜,apm既泰菜又比較貴, 所以走咗相觀塘瑞和街街市上面食泰國菜。。。星期四夜晚8點3左右,吾等位。。。 泰國姐姐安排左我地坐一個二人枱,配圓凳我哋叫咗一杯椰汁冰, 一杯青檸梳打, 未到正正常常冇乜驚喜, 18蚊一杯叫咗一個豆角豬肉炒河, 通常泰國餐廳都會配粗河粉, 叫餸嘅時候問泰國姐姐呢度係咪粗河粉, 佢話佢哋用既係中國河粉。。。haha, 味道有啲辣,但火侯十足,好好食,配料都好多好香再叫咗一個炸蝦餅, 有四大件佢斬開咗做八塊, 味道就普通嘅炸蝦餅都好彈牙仲有一個生菜包, 唔知係咪青檸汁落得太多, 有少少酸但都好味嘅兩個人埋單食咗229蚊,飽住個肚走,抵呀~

兩個人埋單食咗229蚊,飽住個肚走,抵呀~

2018-10-18
$115 (Dinner)